Werner Herzog og grunnen til denne bloggen

Dette er en blog om Herzog, dokumentarfilm etc. Grunnen til at denne bloggen eksisterer er hovedsaklig fordi

a) blogger som ikke handler om mote, lipgloss eller sko kan være en god ting

b) jeg skriver masteroppgave om Werner Herzog på UiB

c) jeg har åpenbart utrolig mye fornuftig å si om Herzog og dokumentarfilm

d) dokumentarfilm og Werner Herzog er temaer det er verdt å utforske både analytisk, teoretisk, humoristisk etc

e) veilederen min sa jeg måtte prøve å bli publisert underveis i arbeidet med oppgaven og dette er jo nesten det samme vel?

Men blogger som går i dybden på kule ting er seriøst noe Norge ikke har altfor mye av har jeg inntrykk av.  Det er naturligvis mange hederlige unntak, https://voxpublica.no/ f.eks – og mange norske forskere er innvolvert i noen hard core bra tidsskrifter man kan finne på nett. Men blogger spør du meg, handler som oftest om hvilke kremer fra Body Shop som gir lengst mulig fuktighet til tørre legger eller at noen ganger er det deilig å bare legge den røde og svarte neglelakken bort litt, og heller kjøre en litt mer naturlig rosafarge.

Så forhåpentligvis er det et behov der ute etter akademisk orienterte tekster om Werner Herzog og dokumentarfilm, et behov jeg naturligvis kaster meg over helhjertet og uredd. Jeg kan jo ikke la dere sitte der ute i uvissheten heller.. Trekk fra teppet, la bloggingen begynne, tekstene flyte osv. osv!